Bezlepkové housky

Ingredience:

  • 500 g bezlepkové směsi Mix B Schär
  • 15 g čerstvého droždí
  • 10 ml oleje
  • 500 ml vlažné vody
  • sůl

Postup:

Do vlažné vody přidáme droždí a necháme vzkypět. Přidáme olej, bezlepkovou mouku a sůl. Vypracujeme si vařečkou nebo elektrickým hnětačem vláčné těsto. Případně ho můžeme umíchat v domácí pícce na chleba. Na teplém místě necháme těsto vykynout. Lžící nebo příborovým nožem si odkrojíme kousky těsta, které klademe na bezlepkovou moukou poprášený pracovní vál. Kousky těsta vymodelujeme do tvaru koulí, které vkládáme na připravený plech vyložený pečícím papírem. Povrch housek potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky, jež máme k dispozici (můžeme použít drcený len, mák, sezam nebo slunečnicové semínko). Znovu necháme těsto nakynout. Housky pečeme v dobře vyhřáté troubě na 220 C. Po upečení je necháme vychladnout na mřížce.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *