Masopustní koblihy

Ingredience:

  • 1,3 kg mouky
  • 1/2 l teplého mléka
  •  400ml vody
  •  20 ml rumu
  •  3 vejce
  •  1/2 lžičky soli
  •  trochu citronové kůry
  •  1 vanilkový pudink
  •  1 vanilkový cukr
  •  1 polévková lžíce moučkového cukru
  •  2 sáčky sušeného droždí

Postup:

Vytvoříme kvásek, který necháme v teple pod utěrkou vykynout. Až dostatečně nabude, rozdělíme ho na 40 dílů, které jemně zformujeme do kuliček. Necháme je na pracovní ploše ještě dalších asi 20 minut pod utěrkou nakynout. Koblihy pečeme po obou stranách v horkém oleji. Pokud máme fritézu, teplota by se měla pohybovat okolo 170 °C. Po vychladnutí se naplní marmeládou a posypou cukrem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *