Nugátové věnečky

Ingredience:

Těsto:

  • 350 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 250 g másla
  • 1 a ½ vanilkového pudinku
  • 2 žloutky
  • 1 vanilkový cukr

Nugátový krém:

  • 120 g nugety
  • 100 g másla
  • 30 ml vaječného koňaku

Postup:

Zpracované těsto necháme do druhého dne odležet. Vyválíme ho a vykrajujeme tvar kolečka s otvorem. Krém ušleháme a dle chuti přidáváme nugetu nebo máslo. Krémem slepíme vždy dvě kolečka k sobě, navrch nastříkáme kroužek z krému, poválíme v sekaných mandlích, které se na krém přichytí. Poté je pokládáme do nastrouhané čokolády. Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 25 minut.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *