Tvarohová štola

Ingredience:

  • 150 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 250 g měkkého tvarohu ve vaničce méně tučného
  • 200 g zakysané smetany krémovité
  • 40 ml rumu
  • 500 g polohrubé mouky
  • mouka na podsypávání
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 vanilkový cukr
  • kandované ovoce podle chuti (150 g)
  • máslo na potření upečené štoly
  • moučkový cukr na obalení upečené štoly

Postup:

Do utřeného másla s cukrem přidáme vejce, tvaroh a zakysanou smetanu a vytvoříme těsto. Při formování těsta podsypáváme moukou. Z těsta vyválíme plát, jehož strany dvakrát přeložíme směrem do středu. Přeneseme na plech, na kterém je připravený pečící papír a pečeme v předehřáté troubě na 175 °C po dobu asi 50 minut. Po vytažení z trouby potřeme horkou štolu rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *