Vánoční pařížské tyčinky

Ingredience:

  • 280 g mletých vlašských ořechů
  • 300 g práškového cukru
  • 2 bílky
  • 2 žloutky
  • 100 g práškového cukru

Postup:

Smícháním ořechů, mletého cukru a bílků vytvoříme těsto, které dáme odležet, zatímco rozmícháme polevu ze žloutků a práškového cukru. Těsto rozdělíme na čtyři díly, které uválíme do tvaru nudle silné asi 2 až 3 cm. Podložku posypeme strouhankou, aby se těsto nepřilepilo. Rozválíme ho na čtvercový tvar vysoký asi 5 mm a široký asi 6 až 7 cm. Připravenou polevu nanášíme nožem na těsto ve vrstvě silné několik milimetrů. Nakrájíme ho na lehce zešikmené pásy. Ty potom podebereme kulatým jídelním nožem a klademe na pečící papír, který je připravený na plechu. Pečeme v troubě asi na 150 °C. Pečivo má mít béžovou až růžovou barvu. Měli bychom si dát pozor, abychom ho nespálili.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *