Velikonoční tvarohový mazanec

Ingredience:

  • 500 g hladká mouka
  • 2 ks tvaroh
  • 1 tvaroh a asi 5 až 7 lžic mléka
  • 150 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 3 ks vajec
  • jedno vejce s mlékem na potření
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 prášky do pečiva
  • citronová kůra
  • 20 ml rumu
  • rozinky (alespoň jednu hodinu máčené v rumu)
  • nasekané mandle
  • tuk na vymazání

Postup:

Nejdříve si vytvoříme těsto, které získáme zpracováním mouky, tvarohu, másla, cukru, vajec, vanilkového cukru, vajec, namočených rozinek, rumu a prášku do pečiva. Dáme ho na vál a rozdělíme nožem na dvě poloviny. Uválíme dva mazance, které položíme na plech, na kterém je máslem pomazaný alobal. Mazance na vrchní straně nakrojíme do kříže a důkladně potřeme vejcem s příměsí mléka. Pečeme asi na 170 °C přibližně hodinu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *