Jáhlový nákyp

Jáhly, které jsou přirozeně bezlepkové a velmi výživné a zdravé, nejdříve propláchneme vodou. Jestliže jsou staršího data, můžeme je dvakrát spařit. Poté je zalijeme studenou vodou s mlékem (na jeden díl jáhel 2,5 dílu zálivky). Vaříme na mírném ohni, dokud nezměknou a nemají kašovitou konzistenci. Poté je odstavíme... Read more [...]

Plněné taštičky

Šunku a sýr si nejdříve nakrájíme na drobné kousky. Pracovní vál si poprášíme bezlepkovou moukou a vypracujeme těsto. Rozválíme ho na tenký plát, z kterého vykrajujeme formou nebo tupým nožem kolečka. Ty vytvarujeme do taštiček a naplníme směsí. Okraj taštičky dobře umačkáme, aby nám nádivka nevytekla. Taštičky rozložíme... Read more [...]